Fredericia Debatforum

Deporteret til Sprogø og Livø   

Henning Frandsen

Torsdag den 30. september kl. 18.30 

Sted: Fredericia Bibliotek

Pris: 80 kr. Tryk her for køb af billet

Der er intet nyt i at ville sende uønskede individer ud på en ø. Fra 1911 til 1961 var der på Livø en anstalt for antisociale og kriminelle åndssvage mænd, og i perioden 1923-1961 risikerede ‘sexuelt løsagtige åndssvage unge piger og kvinder’ at havne på Sprogø.

Henning Frandsen er tidligere journalist, og han dykker i dette foredrag ned i udvalgte mænd og kvinders historier og fortæller især om deres ophold på Livø og Sprogø.
Foredraget trækker tråde til en tid, hvor man ikke for alvor skelnede mellem gale, åndssvage, asociale, småkriminelle og farlige.

En tid, hvor man troede aparte opførsel skyldtes, at personen var besat af djævelen.

Uopklaret

Frederik Strand

Tirsdag den 2. november kl. 19.00  

Sted: Fredericia Bibliotek

Pris: 90 kr.  Tryk her for køb af billet

Det er indlejret i politiets DNA, at visse sager må løses for enhver pris. Befolkningens tillid afhænger af det. Det drejer sig om de store forbrydelser: Mordene og de brutale overfald. Men nogle gange lykkes det ikke. Og så står de såkaldte Cold Cases tilbage. Gådefulde og dystre.

Sådan er det med drabet på den 22-årige Marie i Hjortshøj i 1902, der var på vej hjem med snaps til sin far. Og med den 12-årige Susan, der 30. januar 1992 trådte ud af biblioteket og krydsede ned mod Jyllandsgade i Fredericia. Næste morgen blev hendes lig fundet i en grøft uden for byen.

 Frederik Strand er ph.d. i kriminalhistorie og museumsleder af Politimuseet. Han fortæller på medrivende vis de gådefulde, skæbnesvangre og spændende historier og viser, hvorfor nogle af sagerne blev sitrende politiske spændingsfelter. Et spændende og nervepirrende vue ud over både kriminalhistorien og Danmarkshistorien.

dof